Ιστορικά Καφέ σε όλη την Ευρώπη. Καφέ Κήπος, Χανιά.

Τα Ιστορικά Καφέ της Ευρώπης, αποτελούν σημεία ιδιαίτερης αναφοράς για τις πόλεις στις οποίες βρίσκονται ήδη, για περισσότερο από εκατό χρόνια.
Δηλαδή, να λειτουργούν αδιαλείπτως, τουλάχιστον 100 χρόνια. !!!
Ως χώροι με ιδιαίτερο συμβολισμό, έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει σημαντικές εκδηλώσεις και διαπολιτισμικά γεγονότα, όπως επίσης και ξεχωριστές προσωπικότητες από τους χώρους των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Πολιτικής, οι οποίες αφήνοντας το ανεξίτηλο προσωπικό τους αποτύπωμα, επηρέασαν την ιστορία των χώρων και των ανθρώπων των πόλεων που βρίσκονται τα ιστορικά καφέ.
Ως αγαπημένα σημεία συνάντησης και συναναστροφής συγγραφέων, ποιητών, αριστοκρατών, πολιτικών, διανοούμενων αλλά και ανθρώπων όλων των κοινωνικών τάξεων, τα ιστορικά καφέ είναι «θεματοφύλακες» αμέτρητων μοναδικών ιστοριών που συνέβησαν στους χώρους τους και οι οποίες αποτελούν ανεκτίμητης αξίας πολιτισμικό πλούτο γνώσεων και εμπειριών.
Ένας τέτοιος χώρος είναι και το Ιστορικό Καφέ “Κήπος”, το οποίο λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 μέχρι και στις μέρες μας, στην πόλη των Χανίων στην Κρήτη, αποτελώντας ένα ιδιαίτερο και διαχρονικής αξίας σημείο ιστορικής, πολιτιστικής και κοινωνικής αναφοράς της πόλης.
Στο φιλόξενο χώρο του, ο οποίος περιβάλλεται από τη φυσική ηρεμία και ιστορικότητα που αποπνέει ο Δημοτικός Κήπος Χανίων, το καφέ «Κήπος» δημιουργεί γέφυρες ανθρώπινης επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
Μετά από ένα σημαντικό οδοιπορικό σε αρκετά από τα πιο γνωστά ιστορικά καφέ της Ευρώπης, η ίδρυση του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης – με τη νομική μορφή Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου- έγινε πραγματικότητα στις 8 Απριλίου 2014 στα Χανιά της Κρήτης.
Ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, επιθυμεί να αποτελέσει «γέφυρα» πολιτιστικής διασύνδεσης και επικοινωνίας, που θα ενώνει τα Ιστορικά Καφέ της Ευρώπης, διασώζοντας και διαδίδοντας την πολύτιμη και σπάνια πολιτιστική τους κληρονομιά, με σεβασμό στην ιστορία και την κουλτούρα τους, σε μια πολιτιστική διαδρομή με τίτλο, «Δρόμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο