Κοινοβουλευτικές Ιστορίες

Κοινοβουλευτικές Ιστορίες

Η εδραίωση της σύγχρονης δημοκρατίας στην Ελλάδα πέρασε μέσα από περιόδους σφετερισμού και πολιτικής αστάθειας, πολεμικών συγκρούσεων και εμφύλιων σπαραγμών, κοινωνικών αναταραχών και διενέξεων, κατάλυσης δημοκρατικών θεσμών, αλλά και ανάπτυξης, κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων και κατακτήσεων.
Βιώσαμε όμως και εποχές που ήταν επικίνδυνο να είχες δίκιο όταν η κυβέρνηση είχε άδικο, όπως έχει πει και ο Βολταίρος.
Οι «Κοινοβουλευτικές Ιστορίες» είναι σειρά ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, την οποία ερευνά, επιμελείται και παρουσιάζει ο έμπειρος ως προς τα Κοινοβουλευτικά θέματα, Δημοσιογράφος Τάκης Κάμπρας.
Έχει ως σκοπό την ανάδειξη οπτικοποιημένων, άγνωστων για το ευρύ κοινό γεγονότων, της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας, από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους ως σήμερα.
Τα θέματα στις «Κοινοβουλευτικές Ιστορίες» είναι βγαλμένα ύστερα από βαθειά έρευνα σε Αρχεία του Κράτους και της Βιβλιοθήκη της Βουλής, επί δεκαετίες, από τον έμπειρο Δημοσιογράφο που αποκαλύπτουν τεκμηριωμένα περιστατικά που συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση του ευρύτερου πλαισίου του ιστορικού πολιτικού «σκηνικού» στην Ελλάδα.
Στις «Κοινοβουλευτικές Ιστορίες» τίποτα το ψεύτικο λέγεται και τίποτα το αληθινό αποσιωπάται…
Στο site της Βουλής μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια.

.

Logo & Video by:

Κωστόπουλος Γιώργος